Proprietăți utile de ulei de nuci


Ulei de nuci utilizare în țara noastră este considerat în continuare exotic. Acesta este motivul pentru concetățenii noștri ar trebui să știe că proprietățile benefice ale nuc ulei și cum să le folosească în mod corect pentru a obține cele mai multe beneficii.
Uleiuri de nuci nevoie pentru culinar bold plăcere de a menține tinerețea și frumusețea, precum și pentru prevenirea bolilor. Deci, ce să fac cu unt de arahide ca păreau produse scumpe, dar nefolositoare.
Vorbind despre domeniul culinar, atunci trebuie să știți că utilizarea de uleiuri de nuci este cazul, mai ales ca arome. Câteva picături dă vasul o aroma interesanta si gust. Rețineți că adăugarea de uleiuri de nuci ar trebui să apară atunci când vasul este gata, pentru că la temperaturi ridicate își pierd gustul și unele caracteristici frumos.


Ulei de prevenire a bolilor si cosmetic este folosit doar în doze mici. Cu toate acestea, ele nu sunt doar gustoase, ci, de asemenea, drepturi neyyazytsirno sănătoase. Acestea contin grasimi mononesaturate, și, prin urmare, ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau.
Dacă luăm în considerare proprietățile benefice ale anumitor tipuri de uleiuri de nuci, "campionii" ar trebui să recunoască ulei cu alune, migdale, nuci, nuci pecan și fistic.

Ulei de migdale
Ca majoritatea nuci, ulei de migdale dulci este și amar. Ambele specii sunt bogate in vitamina E si alte elemente nutritive, polinesaturate si grasimi mononesaturate.

Uleiul de migdale este aproape transparent, are o tentă gălbuie. El nu are practic nici un miros, dar este aroma placuta. Deosebit de bine adaptate pentru a adauga la salate și paste.
Compoziția grăsime de ulei de migdale este foarte aproape de compoziția lipidelor din piele de om. De aceea, este atât de apreciat cosmeticieni si ventilatoare aromoterapie. Acest ulei minunat hidrateaza si hraneste pielea. Cu toate acestea, să-l folosească în forma sa pură, nu este necesar, blocheaza porii. Mai bine se amesteca ulei de migdale cu uleiuri ușoare, cum ar fi uleiul de semințe de struguri de. In plus, uleiul de migdale este una dintre cele mai eficiente stimulente de creștere a părului.


Ulei de alune
Structura include alune potasiu, calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc, cobalt, sodiu, vitaminele B, C și aminoacizi. Conținutul atât de bogat de oligoelemente definește proprietăți utile alunele și l ulei făcut. El ajută cu hipertensiune arteriala, și promovează consolidarea și dezvoltarea oaselor.
Spre deosebire de nuc, ulei de alune are un punct de fum scăzut, deoarece nu poate fi încălzită. În plus, ea are un gust foarte ascuțit, asa ca cel mai bine este să-l amesteca cu soiuri moi de ulei de nuci, arahide, nuci. O mai bună utilizare de ulei de alune în gătit - este de a adauga la sosuri și salate, preparate din pește, precum și brânză brie cu pere proaspete tăiate.

În cosmetică ulei de alune este, de asemenea, foarte popular ca bine absorbit, nu bloca porii chiar ten gras, în schimb, taxa ei, întărește, restabilește, înmoaie, netezește pielea, restabileste bariera gidrolipidnyj.

Ulei de arahide
Ulei de arahide este nerafinat și rafinat. Primul diferite roșu-brun, celălalt are o culoare galben deschis. Acest ulei este bogat in vitaminele A, E, D, PP B1 și B2, acid folic, fier, cobalt, zinc, potasiu, magneziu, iod, fosfor. În plus, ulei de arahide este mare pentru dietetice ca să intensifice sentimentul de satietate. De asemenea, este un produs indispensabil pentru vegetarieni.

Caracteristicile de unt de arahide-l unit cu petrol și nuci uleiuri de măsline de tot ce este adecvat numai pentru prăjire, ca are un punct de fierbere ridicat, nu se decoloreaza si nu fumati. Unt de arahide este combinație excelentă cu pește și fructe de mare.
Cu toate acestea, utilizarea de unt de arahide este în valoare de având în vedere că ea, ca arahide, sunt alimente foarte alergene, astfel încât oamenii predispuși la reacții alergice trebuie să-l folosească cu prudență.

Ulei de nuci

Ulei de nuci este considerat campion cu privire la conținutul de acizi omega-3 și omega-6 grași polinesaturați. De aceea, acesta este tratamentul complement perfect și dieta. În plus, compoziția de ulei de nucă sunt vitaminele A, E, C, B, zinc, cupru, iod, calciu, magneziu, fier, fosfor, cobalt, carbohidrați digerabili și proteine. Acest ulei are propriile proprietati anti-inflamatorii, și în cele mai vechi timpuri a fost folosit ca medicament.
Și astăzi este folosit ca protectie impotriva cancerigene, pentru a creste rezistenta la radiatii, rezultatele radionuclizilor din organism. La fel de important este uleiul de nuci din prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare, ateroscleroza, boli de ficat, tulburări metabolice. Și cu un conținut de ulei în enzime vegetal эntymyryazu poate îmbunătăți circulația sângelui în organele genitale și stimularea spermatogenezei.

În ulei scopuri cosmetice nuc este folosit pentru hidratarea și de estompare a pielii uscate, precum și pentru a îmbunătăți bronzare.
Pentru gustul său este diferit de ulei aroma bogata si un gust placut, merge bine cu migdale și măsline uleiuri în timpul alimentării salate, produse de patiserie face un aromat, perfect pentru oțet heresnomu. Și de amestecare crema de branza cu miere și câteva picături de ulei de nuci se excelente paste face sandwich-uri.