Proprietățile și aplicațiile de ulei de soia utile


Există sute de plante care sunt numite in ulei botanică. Astăzi, mai mult de o sută dintre ei întotdeauna utilizate pentru fabricarea uleiurilor vegetale care posedă multe proprietăți medicinale și utile. Datorită îmbunătățirii continue a tehnologiilor industriale de extragere a uleiului din plante, lista oleaginoase este în creștere. Una dintre cele mai populare și mai renumite oleaginoase sunt soia. Este cultura vindecare cu adevarat uimitor are proprietăți unice. Cu toate acestea, este mulțumit că în țara noastră nu este atât de popular. În plus, produse din soia si soia, până când, pus populația părtinire.


Oamenii cred aceste alimente modificate genetic - ca aspect de genetica lor nu exista. Atât de mult deja acest ulei de soia găsi înlocuitor ieftine pentru petrol și consiliere femeilor însărcinate să se abțină de la utilizarea sa, în timp ce, în realitate, acest ulei promovează dezvoltarea creierului copilului. Atât de la consumatori și de producători, această eroare se datorează, cel mai probabil, ignoranța și refuzul de a ști. Pe cât posibil, în acest articol vom încerca să risipească această concepție greșită și ia în considerare proprietățile utile și de a folosi ulei de soia.


Proprietăți utile de ulei
Datorită proprietăților de vindecare de ulei de soia, cu utilizarea constantă a întregului corp este puternic și sănătos, și a trimis la: ajuta femeile rămână bărbați frumoase și blând - puternice și curajoase, precum și copiii doar nevoie de ea pentru dezvoltarea deplină și creșterea. Organismul uman poate absorbi sută la sută, așa cum activitatea biologică a uleiului este mai mare decât în ​​alte uleiuri.
Uleiul de soia este bun de a utiliza pentru prevenirea aterosclerozei si a bolilor de rinichi, pentru a diminua efectele stresului și de a consolida sistemul imunitar. Acesta ajută la stimularea intestine și îmbunătățește metabolismul.


Depozit
Ca parte din uleiul de soia este diferențe benefice în comparație cu compoziția de majoritatea celorlalte uleiurilor vegetale. În primul rând, ea conține cantități mari de vitamina E, care este esențială pentru sănătatea sexuală, precum și E1 și E2.
Este cunoscut faptul că vitamina E este un "doi într-un" - două forme de vitamina: E1 - un tocoferoli (alfa, beta, gama, delta) și E2 - l tocotrienol (cu aceeași notație). Pentru vitamina învățat a fost nevoie de ambele forme, dar împreună ele sunt prezente doar în alimente naturale. Ele nu sunt vitamine tocotrienoli, ceea ce înseamnă că vitamina E sunt pur și simplu nu absorbite.

Și în cazul utilizării produselor proaspete regulate cu această vitamină, inclusiv ulei de soia, acesta va fi metabolizat de către organismul aproape sută la sută - diferența este evidentă. Cu toate acestea, din păcate, mulți medici nu știu despre ea (sau nu vor să știe).
Ca parte din ulei de soia și conține componente, cum ar fi vitamina C, sodiu, magneziu, calciu, fosfor, potasiu; acizi saturați și nesaturați, lecitină. De asemenea, conține o cantitate mare de acid linoleic, care poate preveni dezvoltarea cancerului; ceva mai puțin palmitic, stearic, oleic și alfa-linolenic. Aceste substanțe împiedică acumularea de colesterol în vasele de sânge, precum și lecitină.


Primire
In ziua de azi ulei de soia obținut prin două metode: chimice (extracție) și mecanice (presare). Tehnologia este marș rapid înainte, și de multe ori au fost folosite de presare dublu. Interesant, în timp ce mai putina energie este consumata, dar se pare ecologic ulei prietenos și proprietățile naturale ale produsului original este depozitat practic în întregime.
Astăzi este considerat cel mai modern extractie hexan directe. Cu toate acestea, au cele mai utile rece ulei presat: este de lungă durată și are un miros pronunțat. După extracție, după extracție, ulei este filtrată - în această etapă este numit țiței.

Pentru a produce procesul de hidratare țiței - rezultat valoarea biologică a scade ulei, dar crește durata de valabilitate. Țiței are o culoare strălucitoare, miros puternic și gust distinctiv de semințe de soia. In ciuda formarea sedimentelor, caracteristice uleiului, nutrienții sunt stocate. Folosind acest ulei este capabil de a spori activitatea creierului, pentru că lecitină în ea multă vreme.
Multe surse spun ca a manca ar trebui să rafinat doar ulei de soia. Acest aviz din greșeală, nu toată lumea îi place gustul și mirosul. Harm poate aduce, dar poate prăji - format în timpul prăjirii toxine si substante cancerigene.


Utilizarea de ulei de soia în produsele cosmetice
Soia surprinzător util în ceea ce privește cosmetic ulei: este bine să aibă grijă de pielea normala si uscata, dar este mai bine să nu utilizeze tenul gras - poate fi komedohennыm. Ulei de soia hraneste si hidrateaza pielea, creează o barieră de protecție pe suprafața și reține umiditatea. După măștile de uleiuri de soia piele crăpată și uscată este proaspăt, deoarece devine de culoare neteda si sanatoasa.
Uleiul de soia este un bun mijloc de a grija de pielea matura - o intinereste pielea, decolorare, de cotitură tonul si elasticitatea ei. Uleiul de soia nu numai încetinește procesul de îmbătrânire, dar elimină ridurile existente.


Utilizarea la gătit
Ulei de soia rafinat este destul de gustos. Se poate prăji pește și carne, gatiti cu ea folosind lot, prima și a doua cursuri, feluri de mâncare și legume reci - în doar nu sunt folosite pentru a. Dar, în Extremul Orient, în cazul în care mai mult de soia este cultivat, principalul lucru este acest ulei, restul de ulei folosit doar ca in plus. Păstra ulei de soia rafinat ar trebui să fie în recipiente de sticlă și loc întunecos.